Blog bouw villa Boswitje Apeldoorn, September 2018 deel 3

Augustus

Na het schrijven van ons vorige blog zijn wij op vakantie gegaan. Maar in de twee weken tot aan de bouwvak is tijdens onze afwezigheid veel gebeurd op de bouwplaats. De begane vloer is gelegd, de wanden zijn gelijmd en ook de breedplaatvloeren voor de eerste etage zijn gelegd. Onze uitvoerder Arjan hield ons gelukkig met foto’s via de whatsapp op de hoogte van de vorderingen.

Villa Boswitje blog - 01

De eerste week na de bouwvak vakantie was gelijk een hectische week. Mede vanwege de hete zomer hebben wij alsnog besloten om direct airco aan te laten leggen in ons nieuwe huis. Hiervoor moesten extra afvoerleidingen in de vloer verwerkt worden terwijl aan het einde van de week de betonvloer al gestort zou worden. Na het nodige telefoontjes en mailtjes tussen de verschillende partijen is het gelukkig toch gelukt om voor de deadline de benodigde leidingen er in te krijgen en kon de vloer gestort worden.

Villa Boswitje blog - 02

September

Deze maand is het verschrikkelijk hard gegaan met de bouw van ons nieuwe huis. Tot voor kort zeiden wij nog tegen elkaar; “wij gaan even bij onze kavel kijken”. Nu is het “wij gaan even bij ons nieuwe huis kijken” geworden. Een week na het storten van de eerste etage vloer stonden de wanden er ook al op. Met behulp van de drone van onze nieuwe buurman konden we mooie plaatjes van bovenaf maken.

Villa Boswitje blog - 05    Villa Boswitje blog - 03

De volgende stap was het plaatsen van de kapconstructie en de kap zelf. Dit was niet zonder enig risico. Omdat op de dag van plaatsing het erg hard waaide bleek het ’s middags niet meer verantwoord te zijn om verder te gaan en moesten we een dag langer wachten op het hoogste punt.

Nu de kap er op zit is het opeens écht een huis!

Villa Boswitje blog - 04  Villa Boswitje blog - 06

Met het plaatsen van de kap komt langzaam aan de volgende fase in zicht, de afbouw. De komende weken zullen voor ons in het teken staan van het maken van vele definitieve keuzes; welke trap nemen we, wat doen we op de vloeren, enz., enz,…