Interieurtrends 2016

Omdat u bij catalogusbouw voor een betaalbare prijs uw droomhuis kunt laten bouwen, heeft u hoogstwaarschijnlijk nog budget over om uw woning naar hartenlust in te richten. Hieronder vindt u de interieurtrends 2016, want bij een huis gebouwd onder architectuur hoort uiteraard een prachtig interieur.

In 2015 was het thema vooral het naar binnen halen van de natuur. Aangezien woontrends niet per jaar veranderen, zal hier in het jaar 2016 op worden voortgeborduurd.

 

Kleuren interieurtrends 2016

In 2016 zijn poederkleuren en huidskleuren de trend. Deze kleuren kun je mooi combineren met de kleuren die vorig jaar al erg hip waren zoals goud, koper, wit tinten en grijs. Om in het thema ‘natuurlijk’ te blijven, zullen ook de kleuren blauw en groen veelal terug te vinden zijn. Daarnaast is Oker Goud de kleur die je veel tegen zal komen in 2016.

 

Stoffen interieurtrends 2016

Linnen, wol of hout. Het is allemaal goed omdat het aansluit bij het thema ‘natuurlijk’. Ook de trend van haakwerkjes en breisels zet duidelijk door in 2016. Vooral in de koudere tijden brengen breisels of haakwerk een knus gevoel.

 

Vormen interieurtrends 2016

De ovale en ronde vormen, die al in 2015 hun intrede deden, komen steeds meer naar voren. Het zijn zachte vormen die je interieur een speels karakter kunnen geven.

 

Materialen interieurtrends 2016

Als het maar aaibaar is, dan zit je wel goed in 2016. Materialen met reliëf zorgen ervoor dat je de drang om de structuur even aan te raken niet kan weerstaan.

Al met al genoeg inspiratie om in 2016 van uw droomhuis ook een echt thuis te maken!