Blog bouw villa Nachtpauwoog, feb 2018

Het is alweer drie maanden geleden sinds onze vorige update. Inmiddels – begin februari 2018 – is het rieten dak allang gelegd, zijn alle ramen en buitendeuren geplaatst. Fijn ook dat het catalogushuis voor de bouwstop – de kerst – dicht is gemaakt.

De elektriciteit punten zijn inmiddels ook zo goed als bijna af. De stukadoor is langs geweest en de trap is geplaatst. Bij het ontwerp van het huis hebben wij bewust voor een grote vide gekozen (t/m zolder) om zo een spectaculair effect bij binnenkomst te creëren. Nu er een trap is geplaatst, is het beter zichtbaar hoe de hal is geworden.

Voor wat betreft het stucwerk hebben wij bij Bouwbedrijf Lichtenberg voor de behangklare optie gekozen. Dat betekent dat wij na oplevering zelf de muren moeten laten afwerken. We zijn inmiddels in gesprek met een bedrijf dat glasvezelbehang aanbrengt en een naadloos effect garandeert. Wij hopen dat het mooi zal worden.

Voor wat betreft de plafonds; hier zou bouwbedrijf Lichtenberg spachtelputz aanbrengen. Echter, omdat wij uiteindelijk hebben besloten om na de oplevering de plafonds helemaal glad te laten stucen, zal er geen spachtelputz meer op de plafonds worden aangebracht omdat, naar wij begrijpen, het materiaal van het stucwerk beter zal hechten aan de nog onbehandelde platen van de kanaalplaatvloer die wij op de 1e verdieping en de zolder hebben. Verder willen wij de groene platen op zolder graag laten spuiten/wit sauzen, hier zijn wij ook druk mee bezig om de offertes op te vragen.

Plasse monster

Omdat de datum van de oplevering nadert – deze staat nu gepland in de laatste week van maart 2018 – zijn wij ook aan het kijken naar de eventuele mogelijkheden om de tuin netjes te maken.  Zo hebben wij, naar aanleiding van de tip van bouwbedrijf Lichtenberg, aan de gemeente/bouwproject manager gevraagd of we eventueel gebruik konden maken van extra grond die bij hen in opslag ligt om deze te gebruiken om onze tuin aan te vullen. Door bouwbedrijf Lichtenberg zijn wij er ook op gewezen dat wij in verband met het rieten dak ook moeten nadenken over de afwerking van de tuin die ervoor zal zorgen dat het water dat afdruppelt van het riet makkelijk in de grond wordt opgenomen of anders moet een waterafvoer installatie worden gewerkt. Wij zijn dus in gesprek met een aantal hoveniers om de kosten van de aanleg van de tuin in kaart te brengen (het aanleggen van een grindstrook van 1,5 m rondom het hele huis, het aanvoeren van de grond en bestrating voor de ingang en de oprit).

Uiteraard zijn wij ook druk bezig met de inrichting van het huis. Zo hebben wij een aantal afspraken staan met meubelzaken en interieuradviseurs die ons op weg zullen helpen om de uiteindelijke kleurstelling (verf, meubels, verlichting, zonnewering) voor het huis uit te kiezen.

Dan hebben wij ook een afspraak met onze keukenbouwer om het ontwerp van de keuken nader te bespreken (we zijn namelijk van mening veranderd over de kleur, we wilden eerste een witte keuken, nu wordt die antraciet/zwart).

De oplevering komt nu steeds dichterbij, nog maar 2 maanden te gaan en dan krijgen wij de sleutels. We kunnen ook niet wachten; aangezien het huis nu altijd afgesloten is, is het heel erg lastig is om binnen te kijken. Zodra wij de sleutel krijgen, zullen er eerst nog wat werkzaamheden moeten worden verricht (de wanden en de plafonds moeten worden gedaan, de vloer moet worden gelegd, de keuken moet worden geplaatst en meubels moeten worden gekocht). De badkamer en de wc’s worden in de bouw gerealiseerd (door Bouwcentrum Nobel).  Voorlopig zijn wij heel blij dat wij in zo’n mooi huis zullen gaan wonen waar we van elkaar, van onze kinderen, en van de natuur om ons  heen kunnen genieten. Op dit moment wonen we met 2 kinderen in een heel modern appartement in het centrum van Rotterdam. Het zal daarom nogal een verandering zijn om in een vrijstaand huis nabij de zee te wonen. Wij kijken er in ieder geval heel erg naar uit!