Blog bouw villa Lindepijlstaart, okt 2015

Wachten, wachten en dat valt niet mee, zeker niet als in juli het initiatiefplan al naar welstand is gegaan en we vandaag, 16 oktober, de verlossende brief krijgen van de gemeente dat de commissie Ruimtelijke Kwaliteit een positief advies hebben afgegeven. Ons geduld is op de proef gesteld maar….. maar laten we snel verder gaan en de volgende stap zetten naar het volgende traject;  een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen. En dan hopen dat dit traject vlotter gaat verlopen.

Intussen zijn we met de voorbereidingen doorgegaan, de sloper heeft de loods gesloopt en een groot gedeelte van de bestrating verwijderd. De bouwaansluitingen zijn aangelegd. Ook deze stap in het proces verliep niet erg vlot, want we wonen in een land met zeer veel regels en instanties en dat blijkt vaak ten kost te gaan van de efficiëntie.

Foto blog oktober 2015 (1)  Foto blog oktober 2015 (2)  Foto blog oktober 2015 (3)

Onze eerste boom (prieel plataan) heeft inmiddels ook een mooi plekje gekregen achter in de tuin. Nu veel water geven en hopen dat hij de verplaatsing heeft overleefd en ons in het voorjaar gaat verblijden met een mooi bladerdek. Over de tuin denken we al na, hoe we die gaan inrichten? De omheining van het perceel is bijna klaar, zodat de beuken eind oktober geplaatst kunnen worden en het perceel deze winter is voorzien van een mooie roodbruine en in het voorjaar van een groene haag.

De gemeente is intussen de gehele straat aan het opknappen dus als het huis straks klaar is, ligt er ook een hele mooie straat met bomen, een nieuw riool en fietspaden.

Inmiddels hebben we het elektriciteitsplan doorgesproken, de badkamer en keuken uitgezocht en zijn we vele details aan het finaliseren, zodat alles straks soepel kan verlopen. Wat voor ons moeilijk is, is het feit dat als je zelf al meerdere keren hebt gebouwd en geklust, je nu ook heel graag veel meer zelf zou willen uitvoeren of overnemen. Ook hier zijn nieuwe regels voor; tijdens de bouw door de aannemer mag je zelf niets doen in het huis. Dat is wennen dus, vooral als je handen kriebelen om aan de slag te gaan.

Al met al dus weer stappen gemaakt en op weg naar de aanvang van de bouw, het kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan.