Betekenis catalogusbouw

Catalogusbouw, de naam zegt het al, betekent dat u uw villa uit een catalogus uitzoekt. Het bouwbedrijf heeft een aantal basiswoningen waaruit u kan kiezen. Dat heeft flink wat voordelen. Zo heeft u direct een beeld van het eindresultaat, maar mét de mogelijkheid om zelf uw eigen wensen en dromen toe te voegen. U stelt vooraf uw budget vast en komt dus nooit voor financiële verrassingen te staan. U kiest als het ware de basis uit en voegt er zelf uw persoonlijke details aan toe. Denk bijvoorbeeld aan een extra dakkapel of een serre. Een roede in het raam of een authentieke voordeur. U maakt deze afspraken vooraf aan de bouw met een architect. Voordat de bouw begint krijgt u vaak een schets te zien, zodat u een goed beeld heeft van het eindresultaat.

Door deze standaard basis kunt u flink besparen op de uiteindelijke totaalprijs. Daarnaast kan een huis uit de catalogusbouw veel sneller gebouwd worden. Juist omdat de meeste gegevens al bekend zijn. En ondanks deze voordelen levert u niet in aan kwaliteit. Integendeel. U kiest voor een volwaardige villa, uw eigen droomhuis, waarbij het grootste deel door een ervaren architect ontworpen is.

Wist u bijvoorbeeld dat er bij catalogusbouw beduidend minder fouten worden gemaakt tijdens de bouw? U deelt mee in de ervaringen van de ontwerpers en bouwers. Niet alleen in de bouw, maar ook in de voorbereidingen, zoals de afspraken met gemeentes. U heeft uw eigen inbreng en keuzemogelijkheden, met de expertise en ervaring van de expert achter de hand. Dus van gezellige, landelijke boerderij met grote woonkeuken tot statige jaren ’30 woning met hoge ramen en luxe baksteen: u houdt de touwtjes strak in handen. Uiteindelijk bepaalt u nog steeds zelf hoe uw prachtige villa er straks uit gaat zien.